П`ятниця, 29.03.2024, 09:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Літературно-мистецький портал Хмельницької ЗОШ №20

Категорії розділу
Дати, люди мистецтва [113]
Нормативно-правова база [3]
Оголошення [7]
Повідомлення про термінову та важливу інформацію
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 112
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Лютий » 18 » 18 лютого - Події в світі мистецтва та літератури
22:26
18 лютого - Події в світі мистецтва та літератури
1885 
Уперше опубліковані «Пригоди Гекльберрі Фіна» Марка Твена.
(2010)
У Сполучених Штатах побачив світ перший із трьох томів незакінченої автобіографії Марка Твена. Раніше мемуари Семюела Клеменса (таким було справжнє ім’я письменника), який помер 1910 року, ніколи не друкували.
 
Як повідомляє «Євроньюз», літературний батько Тома Сойєра та Гекльберрі Фінна працював над своєю біографією з 1870 по 1905 рік. Запізніле видання його спогадів пояснюється заповітом самого письменника. «Він залишив особливі інструкції, згідно з якими його біографію можна видати лише через сто років після його смерті. А окремі її частини — взагалі не раніше, ніж через 500 років», — пояснила редактор автобіографії Гаррієт Елінор Сміт.
 
Такі дивні умови в заповіті пояснюються тим, що Марк Твен у своїх мемуарах був дуже відвертий. І в тому, що стосувалося його самого, і в розповідях про сучасників. Розмірковуючи про війни, релігії, політику та політиків, він не добирав висловів, тому боявся, що окремі судження можуть викликати гнів згаданих ним людей або їхніх нащадків.
 
 

1895 
У паризькому аукціонному домі Друо повністю провалилася виставка-продаж картин Поля Гогена
Більшу частину свого життя Поль Гоген прожив у бідності, депресії і хвороби. Його роботи часто не знаходили попиту, художник влачил жебрацьке існування, порвав з родиною, поневірявся. Протягом ряду років він жив в Бретані, на Панамі і острові Мартініка, в 1888 році разом з Ван Гогом працював в Арлі. Неприйняття сучасного йому суспільства пробудило у Гогена інтерес до традиційного укладу життя. У 1891 році в Парижі пройшла виставка картин Гогена, і на кошти від проданих картин він виїхав до Океанії, на острів Таїті. На Таїті Гоген дуже продуктивно провів час, написавши 47 картин. Нова колекція була виставлена ​​на аукціоні в паризькому будинку Друо. Виставка відкрилася 18 лютого 1895. 
 
 
Таитянские жінки на узбережжі 
     (1891, Париж, Музей Друо)
 
Всупереч очікуванням було продано тільки дев'ять картин і то за невелику суму. Всі гроші, виручені на аукціоні, пішли на те, щоб розплатитися з аукціоніста. Завдяки коштам зібраним друзями, він зміг повернутися після невдачі на аукціоні в Парижі в Полінезію. Йому погрожували штраф в 1000 франків і ув'язнення, яких він уникнув, померши від серцевого нападу. Після смерті Гогена цикл робіт, створених художником на Таїті, визнали шедевром. Його полотна були унікальні по декоративності кольору, площинності і монументальності композиції, узагальненості стилізованого малюнка і вплинули на творчі пошуки багатьох митців початку 20 століття
 
1968 
До складу гурту «Pink Floyd» увійшов Дейв Гілмор, він замінив у групі Сіда Баретта.
 
1978 
Пісня «Hotel California» групи Eagles одержала «Греммі» як «Запис року».
 
  Eagles (вимовляється Іґлз, з англ. «Орли») — американський рок-гурт, сформований 1971 року в Лос-Анджелесі, Каліфорнія. Виконував музику кантрі і хард-рок.
Протягом 10 років свого існування (1971–1981) гурт п'ять разів очолював американські поп-чарти синглів (Billboard Hot 100) і чотири рази — хіт-парад альбомів (Billboard Top 200). Збірник їхніх найбільших хітів, випущений ще в 1976 році, був розпроданий тиражем в 30 мільйонів екземплярів і дотепер залишається найпродаванішим альбомом в історії США. У цілому в США було реалізовано 65 000 000 копій їхніх альбомів, що робить їх третім за популярністю колективом всіх часів, після британців The Beatles та Led Zeppelin.
«Hotel California» — пісня гурту Eagles з однойменного альбому 1976 року. Пісню також було випущено у вигляді синглу на початку 1977 року. Через три місяці після випуску сингл було сертифіковано золотим за продаж більш, ніж 1 млн платівок.
Ця пісня потрапила до списку 500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу Rolling Stone.
Кавер-версії пісні створили Боб Марлі і такі гурти як Gipsy Kings і Воскресение. Також каверверсію цієї пісні виконує гурт «Воплі Відоплясова» («ВВ»).
Інтерпретація
Слова пісні про розкішний готель, з якого можна виїхати в будь-яку мить, але який не можна залишити ніколи. Пісня розповідає про втомленого мандрівника, спійманого в пастку схожим на нічний кошмар готелем, який на перший погляд здавався привітним та звабливим. Це алегорія на гедонізм та самознищення, притаманні музикальній індустрії Південної Каліфорнії другої половини 70-х років. Дон Хенлі називав її «нашою інтерпретацією дурманного життя в Лос-Анжелесі». Пізніше він уточнив: «у принципі це пісня про темну підчеревину американської мрії, про що ми знали чимало».
Категорія: Дати, люди мистецтва | Переглядів: 589 | Додав: Vchutel | Теги: картини, мистецький портал, виставка, Франція, Зош №20, музей Друо, Поль Гоген, Таїті | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Друзі нашого сайту